TRITEC wordt gekopieerd

13 oktober 2016 - 2:33 uur

In Nederland zijn er leveranciers op, die namaakversies van het al jaren bekende inleg-systeem van TRITEC laten produceren en deze op de Benelux markt verkopen.

Het TRI-STAND inleg-systeem van TRITEC, dat vaak door de installateurs wordt aangeduid als "het originele", kan terugblikken op een jarenlange ervaring en tal van verdere ontwikkelingen.

Tot dusver is er geen nauwkeurige informatie over hoe groot het gebruik is van deze gekopieerde inleg-systemen. Het is ook onduidelijk of er adequate certificeringen en statische stresstests zijn voor de gekopieerde inleg-systemen.

Deskundigen waarschuwen nadrukkelijk om geen risico's te nemen door gekopieerde systemen die in de markt worden aangeboden toe te passen. Bovendien zijn er geen prijsvoordelen te verwachten daar deze gekopieerde systemen in significante kleinere aantallen worden geproduceerd dan door TRITEC dat wereldwijd haar inleg-systeem levert.

In extreme gevallen wordt het gekopieerde montagesysteem ook onder de naam van de oorspronkelijke systeem fabrikant TRITEC aangeboden en toegepast, inclusief de technische documentatie. Als installateurs twijfels hebben over de vraag of het een gekopieerd systeem is, moeten ze contact opnemen met de fabrikant TRITEC.

De woordvoerder van TRITEC bevestigt dat de namaaksystemen zullen worden geanalyseerd om te kunnen bepalen of er spraken is van een schending op de TRITEC octrooien en patenten.

Het originele TRITEC systeem wordt gedistribueerd door SolarToday, Robri elektrotechnische groothandel en TRITEC. SolarToday houdt voorraad op verschillende vestigingen in Nederland.

Fabrikanten reageren over het algemeen bezorgd over het feit dat er een opkomende markt van zogenoemde zelf gemaakte  systemen die vervolgens vaak ge├»nstalleerd worden zonder statische berekeningen en configuratie software. Zonder deze berekeningen is het niet zeker dat het systeem veilig is.


Foto's

  • TRITEC wordt gekopieerd
Copyright © 2017 SolarToday - Alle rechten voorbehouden
website door 7W Internet Marketing
Contact