SolarToday nieuwe hoofdsponsor van NK Zonnebootrace

20 april 2018 - 12:11 uur

SolarToday is de nieuwe hoofdsponsor van het NK Zonnebootrace. Hiermee neemt SolarToday het stokje over van Eneco. Dit hebben Boudewijn van Dam, eigenaar Solar Today, en Klaas Rozema van de NK Zonnebootrace vandaag bekend gemaakt. NK Zonnebootrace gaat verder onder de naam ‘NK Zonnebootrace powered by SolarToday’.

SolarToday was al een tijd in gesprek met de organisatie van NK Zonnebootrace over een de invulling van een prominente rol bij het evenement.  SolarToday is een groothandel in zonne-energie met zes vestigingen in Nederland. “We zijn blij de nieuwe hoofdsponsor te zijn van de NK Zonnebootrace. De NK Zonnebootrace laat zien wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie. Het hele evenement draait om educatie en innovaties op het gebied van duurzame energie. Geweldig om te zien hoe vernieuwende ideeën en technologie worden toegepast voor het beste resultaat met behulp van zonnepanelen. Een duurzaam evenement dat volledig bij ons past als bedrijf en waaraan wij ons graag verbinden,” aldus Boudewijn van Dam directeur van SolarToday. 

Zesde editie
Op 11 en 12 mei 2018  is in Akkrum de zesde editie van de zonnebootrace. Ook dit jaar  verwacht de organisatie weer op een groot aantal deelnemende teams om er opnieuw een  spannend Nederlands kampioenschap van te maken. “Ruim 40 deelnemers zorgen er weer voor dat de Formule 1 voor zonneboten, die met snelheden tot wel 50 km/h door Akkrum gaan varen, er weer een spectaculair 2-daags evenement van gaan maken”, aldus Klaas Rozema.

Sport, kennis en innovatie wisselen elkaar af
Tijdens de NK Zonnebootrace dwars door het watersportdorp Akkrum wordt elk jaar om het Nederlandse Kampioenschap gestreden. Ruim twintig teams staan klaar om de felbegeerde titel binnen te halen. Op vrijdag 11 mei wordt gestart met een duurrace van 55 kilometer en op zaterdag 12 mei is het rondje Akkrum en de sprint. Ook vindt de Young Solar Challenge plaats. Dit is een wedstrijd voor scholieren van 14 tot en met 17 jaar. Ze maken hun eigen zonneboot van een zelfbouwpakket in de V5-klasse en maken zo kennis met uiteenlopende technieken van het zonnebootracen. Hierin zullen ruim 20 teams het tegen elkaar opnemen.

Zaterdag 12 mei vindt tevens hèt duurzame evenement van het noorden plaats; De Reuzedei. Een dag vol  inspiratie met onder andere lezingen, aanbieders op het gebied van leefstijl, duurzaam wonen en rijden in het centrum van Akkrum. Het evenement trekt jaarlijks rond de 8000 bezoekers.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.nkzonnebootrace.nl.


Foto's

  • SolarToday nieuwe hoofdsponsor van NK Zonnebootrace
Copyright © 2019 SolarToday - Alle rechten voorbehouden
website door 7W Internet Marketing
Contact